Behandelingsopties

Het doel van de huidige fibroombehandelingen is het verminderen van de symptomen (bloeding, pijn) en/of het verminderen van de omvang van de fibromen of het eenvoudigweg verwijderen van de fibromen via een chirurgische ingreep.

Bij het plannen van de beste behandeling houden artsen rekening met een aantal factoren. De ernst van de symptomen, de omvang van de fibromen en hun locatie, de leeftijd van de patiënt, en de wens van de patiënt om de baarmoeder of vruchtbaarheid te behouden, bijvoorbeeld, spelen allemaal een belangrijke rol bij de beslissing over de beste behandelingsoptie. U moet de behandelingsopties met uw arts of gynaecoloog bespreken.

Hiermee rekening houdend, volgen hier de beschikbare soorten behandeling voor fibromen:

De volgende geneesmiddelen worden vaak gebruikt voor de behandeling van baarmoederfibromen. In de meeste gevallen worden deze geneesmiddelen gebruikt om de symptomen van baarmoederfibromen onder controle te houden.

Er bestaat een aantal niet-chirurgische opties voor de behandeling van baarmoederfibromen, van niet-invasieve tot minimaal invasieve opties. Afhankelijk van uw individuele situatie zal uw arts met u bespreken welke behandelingsopties beschikbaar zijn en welke het meest geschikt zijn in uw omstandigheden.

Een operatie is een optie indien alle types geneesmiddelen hebben gefaald en uw fibroomsymptomen bijzonder ernstig blijven. Een aantal chirurgische ingrepen kunnen worden overwogen. Uw arts moet u verwijzen naar een specialist om alle opties met u te bespreken, inclusief de voordelen van elke procedure en de ermee gepaard gaande risico’s.

 

 

De informatie op deze website is enkel voor educatieve doeleinden bestemd. Raadpleeg altijd uw arts als u zich om welke reden ook zorgen maakt over uw gezondheid.